Om oss

Til Hagen har de vandret, generasjonene, når de trengte noe nytt å gå med. På dette området ser tiden ikke ut til å forandres. Til den spreke 100 års jubilanten kommer årskullene trillende inn like sikkert som de begynner på skolen. Gode vaner er det noe eget ved, var det en eller annen som sa

Den 11. november 1916 startet det hele.Skobutikken til Hagen. Familiebedriften i Bogstadveien som ble startet av mor. Sønnen var visergutt og handelsskoleelev om kvelden.

Far var i Amerika og hogg tømmer slik at det skulle bli bedre plass til Chicago. Pengene han sendte hjem kom godt med for den nyetablerte forretningskvinnen. I 1919 døde fru Hagen og far tok over. Emil Hagen het butikken. I 1938 ble Emil byttet ut med Agnar og en ny æra sto for døren. Først kom Krigen og så kom oppgangstidene.

Krigen var for Hagen som for de fleste-mangelfull. Det var knapt med ditt, og knapt med datt; ja, sko og det aller meste. Forutseende som han var anskaffet han flere skomakermaskiner i 1939. litt senere fikk han skraphandlerbevilling og tillatelse fra rasjoneringsnemnden til å drive byttesentral. Suksess! Ti tusen par kvalitetssko fikk ben å gå på i årene fra 1939.

Agnar er staffettnavnet i Sko-Hagen familien. Arvegodset har fulgt eldsteguttene i tre generasjoner. I dag er det Morten Agnar som står ved sin lest. Flasket opp på familietradisjoner har han steget i gradene fra lørdagshjelp til dirigent; med god hjelp fra BI underveis.<<Det er godt å ha en økonom i familien>>var Agnar den eldres ord.

Og han visste hva han snakket om gründeren; en pioner i norsk skobransje. Familien er grunnstenen for generasjonsbutikken i Bogstadveien 20. Her finnes både små og store sko til sitt bruk, uansett alder og kjønn. Et annet familiefaktum er at bedriften i dag drives av fjerde og femte generasjon Hagen. Morten Agnar og hans kone Anita, sammen med datteren Charlie. I denne elegante kvalitets-ambassaden møtes du med elskverdighet og fagkunnskap av ypperste merke.

Her finner du barnesko i et utvalg du må krysse grenser for å finne maken til. Damer og herrer trenger ikke løse billett hos SAS for å sko seg kontinentalt eller amerikansk. De beste kvaliteter fra den store verden har funnet sin plass hos familien Hagen.

Atmosfæren lokker frem minner fra ungdommens dager. Da kyndig ekspedering til slutt ga resultater i form av nye blå, hvitsålede seilersko som vandret stolt ut i Bogstadveien. Lukten av nytt lær sitter ennå i neseborene.

Tekst: Espen J. Nordlie